DNTbutikken

Butikk ikon

Supert utvalg av kart

Betal med: . Retur: 14 dagers returrett (ikke inkl. frakt). Prismatch: Nei. Gavekort: Nei. Besøk DNTbutikken

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon og har over 300.000 medlemmer. Litt overraskende for enkelte er det muligens at DNT har sin egen nettbutikk, som vi altså skal se nærmere på i denne artikkelen.

Turklær for damer og herrer

«Klær», «Bøker», «DNT-nøkkel», «DNT-produkter», «Kajakkutstyr», «Kart» og «Turutstyr»: dette er varekategoriene man finner i DNTbutikken. Logisk nok tilbyr DNT altså kun produkter som står i stil med deres profil.

La oss begynne med klær. Først og fremst er det jo åpenbart at det er turklær man finner i denne nettbutikken. Det finnes underkategorier for begge kjønn her, men ikke for barn. Hvis man leter litt vil man likevel finne enkelte barneplagg. Muligens er produktene for få til at man har sett behovet for en egen underkategori, men en eller annen form for filtreringsmulighet hadde jo vært praktisk.

Uansett. Utvalget av klær strekker seg til litt over 400 produkter eller der omkring. Ikke all verdens, men man må huske at utvalget jo er spisset inn mot friluftsliv. Vind- og regnjakker, ullgensere, turbukser og t-skjorter er blant plaggene man finner i denne nettbutikken.

Kjempeutvalg av kart

Bilde fra kart-kategorien på DNTbutikken.no
DNTbutikken.no tilbyr massevis av kart. Legg merke at Norge-serien dekker absolutt hele Norges areal.

Bokutvalget er ok, særlig med tanke på at bøkene dreier seg om natur og friluftsliv. Utvalget ligger på rundt 150 bøker. Her finner man blant annet bøker om fjellflora, toppturer, kano, bålfyring og mye mer.

I kategorien «Kart» har DNT gjort seg flid med utvalget. Her finner man nemlig vanvittig mange kart. DNT har benyttet seg av følgende underkategorier: «Turkart», «Norge-serien», «Topo 3000 kart», «GPS-kart», «Svenske turkart» og «Øvrige kart & Kartpakker». Utvalget av «Turkart» og «Norge-serien» er spesielt bra, og sistnevnte kartserie er jo velkjent landet rundt. Ikke bare fordi kartserien dekker hele Norges areal, men også fordi kartene er svært gode.

Ok utvalg av turutstyr

I den siste kategorien, «Turutstyr», er utvalget helt ok. Man finner nemlig andre nettbutikker med et langt bedre utvalg, for eksempel Jakt & Friluftsliv eller Outnorth. DNTbutikken tilbyr blant annet produkter som vindsekk, satelittmeldingssender, førstehjelpspakker, hodelykter, truger, telt og fjellduker.

DNT-nøkkelen, som altså gir tilgang til en rekke hytter landet rundt, er kun tilgjengelig for medlemmer. DNT-produktene kan derimot kjøpes av alle besøkende. Dette utvalget er imidlertid svært begrenset og dreier seg stort sett om diverse produkter merket med DNT-logoen. Dette inkluderer blant annet en kopp, et kart, en mynt og et termometer. Kategorien «Kajakkutstyr» er nærmest tom for produkter, og består kun av en årsesnor, en padlevest og noen få bøker. Alt i alt er utvalget middelmådig, men for enkelte gir det mening i å handle utstyr på nettbutikker der man vet at ekspertisen er i orden.

Medlemsrabatt

DNT tilbyr en medlemsrabatt på 16 % på alle kjøp i nettbutikken deres. Vær oppmerksom på at mange av de lokale medlemsforeningene i DNT er selvstendige økonomiske enheter. Derfor kan ikke produkter byttes i de ulike lokale butikkene. Dersom man bor i Oslo eller omegn kan man imidlertid hente varene på deres tursenter (Storgata 3), slik at man slipper fraktkostnaden.

Da denne saken ble skrevet hadde DNTbutikken en del tekniske problemer. Man får håpe at dette var unntaksvis. For det første lastet nettsiden svært tregt og for det andre manglet en hel haug av produktbilder.

Besøk DNTbutikken

Varekategorier

Alle kategorier, Dameklær, Herreklær, Sko, Bøker, Friluftsliv, Klær

Kontakt DNTbutikken

Telefon: 2822800